Galéria

Eseménynaptár

Turizmus Klub - Rácsai Ágnes 2024. február 21. 17:30 - 18:30
AKMK diplomaátadó 2024. február 23. 10:00 - 12:00
Diplomaátadó ünnepély - AHJK 2024. február 23. 10:00 - 12:00
GIVK Diplomaátadó Ünnepély 2024. február 23. 13:00 - 15:00
Diplomaátadó ünnepély 2024. február 23. 16:00 - 17:00
Nagy Vörösborok és Vadak Est 2024. február 23. 19:00 - 22:00
Spin-off klub Mosonmagyaróvár 2024. február 27. 17:30 - 21:30

Hírek

Lezárultak a 2023/2024-es tanév ösztöndíjpályázatainak bírálatai. Ebben a tanévben 10 féle ösztöndíjpályázatot hirdetett meg az Universitas-Győr Alapítvány a Széchenyi István Egyetem nappali tagozatos hallgatóinak. A bíráló bizottságok 17 hallgatónak ítéltek oda különböző összegben ösztöndíjakat.

.

 

„Magyar Telekom” ösztöndíj

A Magyar Telekom Nyrt. céltámogatásának köszönhetően a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar Gazdaságinformatikus BSc, MSc, Mechatronikai mérnöki BSc, MSc, Mérnökinformatikus BSc, MSc, Villamosmérnöki BSc, MSc nappali tagozatos hallgatói, valamint a Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola nappali tagozatos hallgatói pályázhattak az ösztöndíjra.

A „Magyar Telekom BSc” ösztöndíját 24 hallgató pályázta meg, közülük kettő nyerte el a 10 hónapra szóló, havi 35.000 Ft összeget. Sikeres pályázatot nyújtott be a székesfehérvári Gombás Gergely (Mérnökinformatikus alapképzés BA/BSc/BProf nappali), a koroncói származású Viola Zsolt (Villamosmérnöki alapképzés BA/BSc/BProf nappali). Mind a két pályázó kiváló tanulmányi eredménye, valamint tudományos munkája elismeréseként kapta az ösztöndíjat.

„Magyar Telekom MSc” ösztöndíjat szerzett a szentgotthárdi Merkli Kornél (Villamosmérnöki mesterképzés MA/MSc nappali), aki a 2023 tavaszán megrendezett OTDK versenyen való részvétele miatt nyerte el a „Magyar Telekom MSc” ösztöndíját. Az ösztöndíj 10 hónapra szól, havonta 40.000 Ft összegben.

 

A Magyar Telekom Nyrt. támogatásának köszönhetően a Széchenyi István Egyetem Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola nappali tagozatos hallgatói közül 1 fő részesülhetett a 10 hónapra szóló, havi 50.000 Ft összegű támogatásban. „Magyar Telekom PhD” ösztöndíjat kapott az ikrényi származású Németh Richárd tanulmányi eredménye, tudományos munkája és az egyetemi oktatásban, kutatásban való aktív részvétele miatt.

 

„MANAGEMENT PARTNERS HOLDING” ösztöndíj

A Management Partners Holding Zrt. céltámogatásának köszönhetően kiírt pályázatra a Széchenyi István Egyetem 14 nappali tagozatos hallgatója nyújtotta be ösztöndíjpályázatát a 2023/2024-es tanévre vonatkozóan. Közülük kettőt választott ki az adományozást szervező Universitas-Győr Alapítvány által felkért bíráló bizottság.

„Management Partners Holding” ösztöndíjat kapott a rédei származású Albert Flórián építészmérnöki egységes, osztatlan képzés nappali tagozatos hallgató tanulmányi eredménye és a 2023 tavaszán megrendezett OTDK-n történő részvétele miatt. A Management Partners Holding Zrt. által felajánlott ösztöndíj másik nyertese a kunszentmártoni Szűrös Zsolt lett. A Széchenyi István Egyetem építész mesterképzés nappali tagozatos hallgatója kiváló tanulmányi eredménye és a 2023 tavaszán megrendezett OTDK részvétele miatt vált díjazottá.

A „Management Partners Holding” ösztöndíj mind a BSc, mind az MSc szakos hallgató esetében 180.000 Ft egyszeri ösztöndíj.

 

„EDUTAX” ösztöndíj

Az Edutax Kft. pénzbeli támogatásának köszönhetően a 2023/24-es tanév őszi félévére 2 hallgató nyerhette el az öt hónapra szóló havi 20.000 Ft összegű ösztöndíjat.

A 27 pályázó közül sikeresen pályázott a győri Szombathy Ádám, a Széchenyi István Egyetem Gazdálkodási és menedzsment alapképzés (BA/BSc/BProf) nappali tagozatos hallgatója. Kiváló tanulmányi eredménye és a 2023. április 26-án megrendezett TMDK-n elért 2. helyezése miatt döntött a bíráló bizottság díjazása mellett.

Eredményes pályázatot nyújtott be a Széchenyi István Egyetem Gazdálkodási és menedzsment alapképzés (BA/BSc/BProf) nappali tagozatos hallgatójaként a rábatöttösi származású Vass Viktória. 4,88-as tanulmányi átlaga, valamint a Youth Essay Competition esszéíró-pályázaton a szakmai zsűri és a közönség együttes szavazása alapján elért 1. helyezése miatt került be pályázata a nyertesek közé.

 

Halbritter Mátyás díj

Halbritterné Dr. Raffai Judit által alapított „Halbritter Mátyás Díj”-at a 2023/24-es tanévben a veszprémvarsányi Papp Zsófia Gazdálkodási és menedzsment alapképzés (BA/BSc/BProf) nappali tagozatos hallgató veheti át kiváló tanulmányi eredménye miatt. Emellett a 2022/2023 tanév őszi félévében a Hungarian Startup University Program (HSUP) keretében indult Startup I. című tárgyból egyedi ötlete alapján beválasztották a 400 projekt közül a legjobb 18 projekt közé, és a 2023. május 24-én megrendezett Demo Day rendezvényen a szakmai zsűri döntése alapján 2. helyezést ért el csapatával. Az ösztöndíj összege 300.000 Ft.

 

Pannon-Work ösztöndíj

Az öt hónapra szóló, havi 20.000 Ft-ot jelentő támogatásra 14-en pályáztak, s közülük négyet választott ki az Universitas-Győr Alapítvány által felkért bíráló bizottság. A Pannon-Work ösztöndíjasa lett a paksi Agocs Olívia (Gépészmérnöki alapképzés BA/BSc/BProf nappali), a csornai Németh Ákos (Gazdálkodási és menedzsment alapképzés nappali), a győri Horváth Kornélia (Környezetmérnöki alapképzés BA/BSc/BProf nappali), valamint a szintén győri származású Pardavi Anna (Jogász egységes, osztatlan képzés BA/BSc/BProf nappali). Mind a négy nyertes pályázó kiemelkedő tanulmányai mellett, aktívan részt vesz a Széchenyi István Egyetem közéletében, valamint a tanszéki oktató- és kutatómunkákban.

 

„Ragt Vetőmag” ösztöndíj

A Ragt Vetőmag Kft. céltámogatásának köszönhetően az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Mezőgazdasági mérnöki BSc, Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki BSc és Agrármérnöki osztatlan szakos nappali tagozatos hallgatói közül egy hallgató nyerhette el az öt hónapra szóló havi 25.000 Ft összegű ösztöndíjat.

A 2023/2024-es tanév őszi félévében a sárvári származású Németh Gergő (Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki alapképzés nppali) nyerte el a RAGT ösztöndíjat kiemelkedő tanulmányi eredménye miatt.

 

„Klatsmányi Tibor – Varga László” ösztöndíj

A 10 hónapra szóló, havi 25.000 Ft-ot jelentő „Klatsmányi Tibor – Varga László” ösztöndíjat a Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar Építőmérnöki BSc szak nappali tagozatos hallgatói pályázhatták meg. Sikeresen pályázott a győri származású Lampert Lizett Olívia (Építőmérnöki alapképzés BA/BSc/BProf nappali). Az Universitas-Győr Alapítvány által felkért bíráló bizottság kiváló tanulmányi eredménye és 2023. április 21-én megrendezett OTDK versenyen való részvétele miatt döntött elismerése mellett.

 

„BÜCHL HUNGARIA” ösztöndíj

A Büchl Hungária Kft. jóvoltából a pályázatot 1 Környezetgazdálkodási agrármérnöki Msc szakos és 1 Környezetmérnöki Bsc vagy 1 Mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai Bsc szakos hallgató nyerhette el.

A hat pályázó közül „Büchl Hungaria” ösztöndíjat kapott a mosonmagyaróvári származású, Környezetmérnöki alapképzés (BA/BSc/BProf) nappali tagozatos hallgatója Lászlóffy Márton 4,29-es tanulmányi eredménye miatt.

A másik sikeres pályázó a hódmezővásárhelyi Torzsa Vanda Kinga, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológia mérnöki alapképzés (BA/BSc/BProf) nappali szakos hallgatója. A bíráló bizottság kiemelkedő tanulmányi eredménye, valamint szakmai, tudományos versenyeken való részvétele miatt ítélte neki oda az ösztöndíjat.